Benvingut

El valor únic de la documentació ha motivat que l'AHAT iniciés l'any 2008 un procés de digitalització dels seus fons documentals, especialment dels llibres sagramentals, tan consultats pels usuaris aquests darrers anys; aquests, a conseqüència del seu ús continu, han sofert un important deteriorament.

Aquests procés de digitalització s'ha dut a terme gràcies al patrocini de la Diputació de Tarragona, la Diputació de Lleida, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Tarragonès, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Barcelona, l’Arxiu Nacional de Catalunya i l’Autoritat Portuària de Tarragona, gràcies també als convenis signats amb els ajuntaments d'Alcover, l'Aleixar, Alforja, el Catllar, Cambrils, Constantí, l’Espluga de Francolí, Fulleda, Llorac, el Morell, Perafort i Puigdelfí, la Pobla de Mafumet, Rocafort de Queralt, la Sarral, Selva del Camp, Tarrés, Torredembarra, Vallbona de les Monges, el Vendrell, Vilallonga del Camp i Vila-seca, així com la col·laboració amb entitats com el Centre d'Estudis de la Conca de Barberà –a través del programa Tu Ajudes de l’extingida Caixa Tarragona-, el Centre d’Estudis Locals del Vilosell -amb l’organització de les jornades Genealogia i Arxius per tal d’impulsar una campanya de patrocini al poble-, el Museu de la Vida Rural, i les confraries de Tarragona de la Reial Germandat de Jesús Natzarè, la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist i de la congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat. També han participat amb el projecte les empreses Bacardi España S.A., Dinser Servicios Informáticos S.L., l’Empresa Municipal d’Aigües de Tarragona, la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, i Repsol. Per altra banda, destacar la col·laboració en el projecte de digitalització de les parròquies de Sant Joan Baptista de Valls i de la Nativitat de la Mare de Déu de Vilaplana. I finalment, gràcies a tots els usuaris que han confiat amb aquest projecte i han col·laborat aportant el seu gran de sorra perquè tothom pugui accedir a la documentació des de la nostra web.

Des de l'Arxiu en Línia s'ofereix l'opció de sol·licitar una còpia de les imatges dels documents digitalitzats en paper o en format PDF . Per altra banda, també es poden sol·licitar còpies literals d'actes sagramentals per tràmits administratius o amb finalitat històrica. Consulteu el cost d'aquests serveis a l'apartat Taxes i tarifes. Aquestes aportacions es destinen a la conservació i restauració del voluminós fons documentals de l'Arxiu.

L'Arxiu en Línia ofereix la possibilitat de realitzar quatre tipus de cerques:

  1. Consulta a través dels fons documentals

    Permet navegar pels diversos fons, començant des del nivell de descripció més alt —fons— fins arribar al nivell més baix de descripció —unitat documental composta o simple—.

  2. Consulta per conceptes

    Permet realitzar la cerca per cada un dels conceptes —onomàstica, topogràfica, cronològica i paraula clau— així com combinar-los entre ells. Per tal d'afinar la recerca podeu triar el nivell de descripció —fons, subfons, grup de sèries, sèries i subsèries— dins el qual voleu que es faci la cerca.

  3. Consulta per tipologia documental

    Permet realitzar una cerca per les diverses tipologies documentals indexades: testaments, capítols matrimonials, dispenses matrimonials, etc.

  4. Consulta indexació dels llibres sagramentals

    Permet realitzar una cerca per baptismes, matrimonis o òbits dins la indexació dels llibres sagramentals realitzada pels mateixos usuaris de la web.